Honnningland

 
Kommer snart
Kotevska/Stefanov, Makedonien 2019, 87 min.
Medvirkende: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam m.fl.
Filmen vises med danske undertekster

Ved en forladt landsby i Makedonien spadserer Hatidze op ad bjergsiden for at se til sine bistader på klippeafsatsen. I stille sang tømmer hun forsigtigt staderne for honning uden brug af hverken net eller handsker. Tilbage i sit lille hus plejer hun sin gamle sengeliggende mor og fra tid til anden tager hun den længere tur ind til storbyen Skopje for at sælge sine varer.
En dag flytter en nomadefamilie ind ved siden af og hendes fredfyldte paradis forstyrres af larmende maskiner, syv støjende børn og 150 køer. Alligevel byder hun den tilkomne familie velkommen og deler gavmildt ud af sine hemmeligheder om bierne. Men inden længe tager den nye families overhoved en beslutning, der kommer til at forandre Hatidzes liv for evigt.

HONNINGLAND udspiller sig i Makedonien, så tæt på hjertet af Europa - og samtidig så langt fra noget, vi overhovedet kender til. En tankevækkende, indtagende, hjerteskærende smuk film på ethvert biograflærred!

Filmen er instrueret af Ljubomir Stefanov og Tamara Kotevska.

Premiere 21. nov. 2019
Filmen har premiere i GLORIA d. 21. november 2019

* * * * * "Fineste karat. Det er et univers i harmoni, man føres ind i, fængslende, fremmedartet og forlenet med en nærmest ur-menneskelig naturlighed. En yderst seværdig film" Filmmagasinet Ekko.