Jazz Film Festival

 
Tidligere vist
Vises 15/2-17/2 kl. 15.00
Syv udvalgte fiktions- og dokumentar-jazzfilm

I år er tredje gang at verdens første jazz film festival løber af stablen - de syv udvalgte film er alle nye fiktions og dokumentar jazzfilm fra Danmark, Sverige, Cypern, Japan og USA.
I Gloria Biograf vises de syv film hver dag, tre dage i træk. De syv film er udvalgt blandt de mange indsendte film og er korte fiktions- og dokumentarfilm med en samlet længde på 104 minutter. Filmene spænder vidt og er både fabulerende animation fra Japan, et portræt af fire forskellige østafrikanske musikere fra Rwanda og Malawi, en film om den danske sekstet The Kultimangoes musikalske rejse i Vestafrika, to korte portrætter af hhv. Duane Eubanks og Mark Morganelli, en humoristisk animationsfilm, en film om en dansk- baseret cello duo og en live-action fortælling om en pige som forvandles til guld.

Vises 15/2-17/2 kl. 15.00

BAMAKO PLAY (Danmark 2017)
dokumentarfilm på 25 minutter af Anders Skovbjerg Jepsen
Anders Skovbjerg Jepsen er uddannet instruktør fra den danske filmskole 2015 og har fulgt den danske sekstet The Kultimangoes under en del af deres musikalske rejse under pladeindspilninger i Burkino Faso og Mali. Filmen lever og ånder for spændingsfeltet der opstår i mødet mellem den vestlige og den afrikanske musik. Filmen har været vist på New York Jazz Film Festival i september.

A L I G H T (Sverige 2017)
dokumentarfilm på 37 minutter af Emil Nils Nylander
En dokumentarfilm om fire forskellige Afrikanske musikere som alle higer efter anerkendelse og efter at finde en plads til deres vej i livet - at skabe musik og være stemmer for de stumme. Filmen er optaget i Malawi og Rwanda.

SOMA & LIL (Cypern 2017)
dokumentarfilm på 11 minutter af Nicolas Iordanou og Sylvia Nicolaides
En Cypriotisk film, optaget i Danmark, om arbejdet og den unikke musik i en improvisatorisk cello duo baseret i Danmark.

DUANE EUBANKS (USA 2016)
dokumentarfilm på 3 minutter af Kal Toth
Amerkanske Kal har lavet et inspirerende kort portræt af saksofonisten Duane Eubanks, lillebror til både Robin og Kevin Eubanks.

THE EVOLUTION OF THE JAZZ FORUM (USA 2017)
dokumentarfilm på 12 minutter af Ben Ginsburg
Et portræt af den lokale musikalske helt, Mark Morganelli, af en dreng (16år) som stadig går på gymnasium.

TYLER (USA 2016)
fiktionsfilm på 7 minutter af Dan Frantz og Andy Koeger
En kvinder udfordres på livet og ånden da hendes krop pludselig bliver til det pureste guld. Filmen har været vist på New York Jazz Film Festival i september.

JAPANESE BOY (Japan)
musikvideo på 4 minutter
En animeret musikvideo med stilikonet Takeshi Nakatsuka’s "Japanese Boy”

SAY WHAT! A GERIATRIC PROPOSAL (USA 2016)
fiktionsfilm på 6 minutter af Aaron Weinstein
Et animeret, humoristisk og reflektorisk portræt af en jazzmusikers prøvelser med ældre kvinders tilnærmelser og andre feminine udfordringer ;)