Touch me not

 
Tidligere vist
Adina Pintilie, Rumænien 2018, 125 min.
Medvirkende: Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein mfl.
Filmen vises med danske undertekster

'Touch Me Not' handler om et af menneskets mest essentielle behov, intimitet. Filmen er en kompromisløs tour de force ud i menneskets seksualitet, hvor instruktøren Adina Pintilie, sammen med sine karakterer, springer ud i en undersøgelse af intimitet, kærlighed, krop, køn og seksualitet i en film, der sprænger grænserne mellem fiktion og virkelighed. Med protagonisterne Laura, Tomas og Christian giver filmen en dybt empatisk indsigt i disse menneskers liv; et liv, der præges af et ønske om intimitet men en samtidigt iboende frygt for at nærme sig andre.

De arbejder med gamle mønstre, forsvarsmekanismer og tabuer med henblik på endelig at kunne føle sig frie og klar til at opnå intimitet med andre mennesker. Vi følger dem i deres søgen, og også instruktøren sætter sig foran kameraet og deler sine tanker og følelser med os. 'Touch me not' undersøger, hvordan vi mennesker kan finde sammenhørighed på de mest uventede måder, og hvordan vi kan elske andre, uden at miste os selv i processen.

Filmen vandt guldbjørnen i Berlin tidligere i år under stor debat, for her er virkelig en film, der udfordrer, provokerer og sætter tanker i gang - både om menneskets natur og om forhold til vores egen krop, køn og seksualitet. 'Touch me not' vil røre publikum, omfavne det, kærtegne det og sommetider slå det direkte i ansigtet; alt sammen for at få publikum til at se filmens karakterer – og hermed sig selv – i øjnene.

Filmen har premiere i GLORIA d. 8. november 2018

* * * * * * "EN SEKSUEL ODYSSÉ... SMUKT OG UMISKENDELIGT VIRKELIG" CinemaOnline

* * * * * ”EN UNIK OPLEVELSE” City Lights Filmblog

"RØRENDE OG MENNESKEKÆRLIG" Jyllands-Posten

* * * * * "FASCINERENDE" Filmmagasinet Nosferatu

* * * * * "RAFFINERET OG SANSELIG" CphCulture

* * * * "OVERRUMPLENDE ÆRLIGT INDBLIK I SEKSUALITETENS VÆSEN" Filmmagasinet EKKO