VOID 2018

 
Tidligere vist
VOID kører 25/1-3/2 2018

VOID International Animation Film Festival III foregår i København, 25. januar – 3. februar 2018.
Hvad kan du se på VOID? Alt det, der viser det uudnyttede potentiale i animation. De bedste, mærkeligste og mest bemærkelsesværdige internationale kort- og spillefilm, og det nyeste animation fra Danmark.

25/1 21:30
In This Corner of the World
Org. titel: Kono Sekai no Katasumi
Instruktør: Sunao Katabuchi, Japan, 2016, 129 min

Da den kreative og optimistiske Suzu, fylder 18, flytter hun fra landsbyen Eba til havnebyen Kure, 22 km fra Hiroshima. Året er 1944 og Stillehavskrigen tager til. I takt med at luftangreb bliver hyppigere og madrationering striksere, bliver flere og flere af mændene bliver hvervet. Kvinderne laver derfor ders traditionelle kimonoer om til mere praktisk beklædning, der er bedre egnet til deres nye opgaver i samfundet under forandring. Filmens historiske akkuratesse i fremstilling af Hiroshima i 30’erne og 40’erne.
----------------------

27/1 17:00
Børge Ring Victory Lap

Dette program af prisvindende kortfilm er udlånt til VOID International Animation Film Festival af Odense Film Festival, og det er intet mindre end et stykke af animations-historie. Børge Ring prisen, opkaldt efter den danske, Oscarvindende instruktør bag ‘Anna og Bella’ er indtil videre blevet uddelt på Odense Film Festival syv gange - til de syv, internationale kortfilm som vises denne aften.

Angry Man, Anita Killi (NO)
Tussilago, Jonas Odell (SE)
Rew Day, Svilen Dimitrov (BG)
Una Furtiva Lagrima, Carlo Vogele (LU)
La Vie Sans Truc, Anne-laure Daffis, Léo Marchand (FR)
Dinner for Few, Nassos Vakalis (GR)
Yúl And The Snake, Gabriel Harel (FR)

Børge Ring Victory Lap, 93 min i alt
----------------------

27/1 19:00
Cleopatra
Originaltitel: Kureopatora
Instruktører: Osamu Tezuka & Eiichi Yamamoto, Japan, 1970, 112 min

WTF-faktoren er tårnhøje længe før plottet for alvor kommer i gear i den legendariske mangategner Osamu Tezukas X-ratede ‘Cleopatra’. Vi starter langt ude i fremtiden, hvor animerede hoveder er lagt oven på live action optagelser af skuespillere – og filmen bliver kun vildere derfra! En trio sendes tilbage i tiden til Cleopatras hof med det formål, at finde ud af hvad onde aliens’ ’Cleopatra-plan’ går ud på – men én af dem er mere interesseret i at score den egyptiske dronning. Deres ankomst falder sammen med en cigar-gnaskende Cæsars erobring af Egypten. Anakronismer og vanvittige indfald er der nok af i Tezukas ’Cleopatra’, et gonzo-kuriosum hans karriere, der fortjener at blive set.
----------------------

VOID kører 25/1-3/2 2018

30/1 21:30
Shorts I
102 min

En verden af korte fortællinger i alle farver og former. Filmene er udvalgt blandt de 700 film som festivalen har modtaget i 2017. Shorts I er for dig som er ‘begynder’-publikum, 14 nye animerede kortfilm, med fortællinger af filmskabere fra 12 forskellige lande. Hver film er en fortælling i sin egen ret, men alle er de kom-som-du-er visuel fornøjelse for enhver smag. Så tag en ven med, men husk - det er animation for voksne.

Late Afternoon, Louise Bagnall (EI) 
Negative Space, Max Porter & Ru Kuwahata (FR)
Island, Max Mörtl & Robert Löbel (DE)
Go Nuts, Kaiyun Yang (TW)
Too Short to Know Better, Max Woodward (CA)
TO & KYO, Tsuneo Goda, (JP)
Death Van, Michael Enzbrunner (CA)
Link, Robert Löbel (DE)
9 ways to draw a person, Sasha Svirsky (RU)
Salary Serf, Baya Bae (US)
After Death, Before Hell, Tomas Ramanauskas (LT)
Intimity, Elodie Dermange (CH) 
Prychynna: The Story of Love, Andrii Shcherbak (UA)
Catherine, Britt Raes (FR)
----------------------

31/1 21:30
Paprika
Original title: Papurika
Instruktør: Satoshi Kon, Japan, 2006, 90 min

Satoshi Kons sidste film er en udsøgt realiseret science-fiction fantasy, hvor vi ser instruktøren på sit højeste, desorienterende niveau. Drømme og virkelighed begynder at smelte sammen i denne svimlende film, der ville gøre selv Christopher Nolan rundtosset. Da en maskinprototype, der kan bruges til at dele drømme, bliver stjålet og brugt til nederdrægtige formål. Det er nu op til psykoterapeuten dr. Chiba og hendes alterego Paprika at finde tyven og redde dagen. Filmen er nærmest grænseløs i sin visuelle opfindsomhed, fuld af billeder der med sikkerhed vil brænde sig fast i publikums nethinder. Det er en drøm af en film, som vi glædeligt deler.
----------------------

1/2 21:30
Metropolis

Originaltitel: Metoroporisu
Instruktør: Rintaro, Japan, 2001, 
108 minFilmatisering af Osamu Tezukas manga ‘Metropolis’, der er inspireret af Fritz Langs mesterværk af samme navn, finder sted i den vidtstrakte titulære by, hvor mennesker og robotter sameksisterer, omend med robotter som andenrangsborgere. Duke Red, Metropolis’ uofficielle hersker, har beordret konstruktionen af en robotpige kaldet Tima, den sidste del af et hemmeligt supervåben. Men da hun møder privatdetektiven Kenichi, involveres de begge i et opblussende klasseopgør, der kan vende op og ned på verdensordenen. Manuskriptet af Katsuhiro Otomo (’Akira’) tager afsæt i stumfilmsklassikeren og tilføjer den distinkt japansk flair.
----------------------

2/2 21:30
When The Wind Blows
Instruktør: Jimmy T. Murakami, United Kingdom, 1986, 84 min + 8 min


Frygten for atombomben er aldrig blevet udtrykt mere trøstesløst. ’When the Wind Blows’ følger Jim og Hilda, et ældre britisk ægtepar på landet. Vi ser Jims optimistiske forberedelser og deres overlevelse af den første detonation. De forsøger at opretholde en facade af normalitet, mens de forgæves venter på hjælp og langsomt sygner hen af strålesyge. Filmen er baseret på en tegneserie af Raymond Briggs (Snemanden) og den nuttede stil står i stærk kontrast til det frygtelige indhold. Roger Waters and the Bleeding Heart Band skrev musikken til filmen, mens temasangen blev leveret af David Bowie.
Bemærk, inden filmen vises kortfilmen Pica-don af Renzo Kinoshita.
----------------------

Se mere på http://voidfilmfestival.com