Crimes Of The Future

Premiere: Torsdag 24. november 2022

Canada 2022
Genre: Sci-Fi, Horror, Drama
Længde: 107 min.
  • Instrueret af
  • David Cronenberg
  • Medvirkende
  • Viggo Mortensen
  • Kristen Stewart
  • Léa Seydoux
  • Scott Speedman
  • Welket Bungué

I David Cronenbergs nye sci-fi-thriller er menneskeheden begyndt at tilpasse sig sine syntetiske omgivelser gennem nye transformationer og mutationer. Den celebre performancekunstner Saul Tenser (Viggo Mortensen) og hans partner Caprice (Léa Seydoux) optræder med at fremvise Tensers indre organers spektakulære metamorfoser. En dag opsøges de af manden Lang Dotrice (Scott Speedman), der vil overtale dem til at bruge liget af sin døde søn i én af deres performances. Langsomt begynder Tenser og Caprice at forstå, at svaret på gåden omkring Tensers egne organers mystiske forvandlinger måske skal findes i den døde dreng.

Den canadiske mester, David Cronenberg, vender med ’Crimes Of The Future’ tilbage til sine rødder som en af 80’erne og 90’ernes mest fremtrædende auteurs inden for Body Horror-genren med kultdyrkede værker som ’Videodrome’ (1983), ’Fluen’ (1986), ’Naked Lunch’ (1991) og ikke mindst den kontroversielle klassiker ’Crash’, der løb med Juryens Pris på Cannes Film Festivalen i 1996.

I 00’erne bevægede Cronenberg sig i en mere psykologisk retning med thrillers som ’Spider’ (2002) og ’A History Of Violence’, hvor sidstnævnte blev det første ud af nu fire samarbejder med Viggo Mortensen, der udover ’Crimes Of The Future og ’A History Of Violence’ også tæller ’Eastern Promises’ (2007) og ’A Dangerous Method’ (2011). I ’Crimes Of The Future’ spiller Viggo Mortensen over for en af Frankrigs største internationale stjerner, Léa Seydoux (‘Adèles Liv’, The French Dispatch’) og Kristen Stewart (‘Twilight Sagaen’, ‘Still Alice’), der netop har været Oscar-nomineret for sit portræt af Prinsesse Diana i ’Spencer’ (2021).

Køb billetter

Der er pt. ingen forestillinger på denne film.

Andre film i Gloria

Triangle of Sadness

Vises nu
Ruben Östlund, 147 min.

Ruben Östlund kaster med Guldpalmevinderen 'Triangle of Sadness' sit nådesløse…

Læs mere

Holy Spider

Premiere: Torsdag 13. oktober 2022
Ali Abbasi, 116 min.

Ali Abbasis opfølger til den sensationelle 'Grænse' er ikke mindre opsigtsvækkende.…

Læs mere

Beautiful Beings

Premiere: Torsdag 20. oktober 2022
Gudmundur Arnar Gudmundsson, 123 min.

Teenagedrengen Addi bor i Reykjavik sammen med sin lillesøster og synske mor.…

Læs mere