Events

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Dario Argentos 'Profondo Rosso' (1975) i Gloria Biograf

Dario Argentos 'Profondo Rosso' (1975) i Gloria Biograf

mar 7, 9:15pm - mar 7, 11:30pm

Gloria BiografRådhuspladsen 59Copenhagen,1550 Kort

... When was the last time you were REALLY SCARED!!!?

Lørdag den 7. marts er det 45 år siden, at Dario Argentos giallo-mesterværk 'Profondo Rosso' (også kendt som 'Deep Red') havde verdenspremiere i Italien. Det har vi selvfølgelig ikke tænkt sig at lade gå stille for sig — GYS I GLORIA inviterer derfor til jubilæumsvisning lørdag den 7. marts kl. 21.15! 🔪

Filmen introduceres af horror-entusiast og Argento-fan Bjarke Friis Kristensen fra Kino.dk filmpodcast, og vi sørger for (u)hyggelig stemning, samt Goblin på anlægget.

Dario Argento skabte med 'Profondo Rosso' sit første fuldblodsmesterværk i giallo-genren. En stilren ægte italiensk horrorfilm med musik af Goblin, der kombinerer det overnaturlige med det bestialske. En britisk pianist (David Hemmings) blander sig i opklaringen af mordet på en synsk kvinde, der kort forinden har set for sig, hvordan en gæst har et grusomt mord på samvittigheden. Han assisteres af en kvindelig journalist, men det er som om, morderen hele tiden er et skridt foran og inden længe, er han selv den forfulgte …

Vi viser den originale italienske version med danske tekster. Digitalt restaureret af CSC – Cineteca Nazionale og godkendt af Argento selv.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=GD_EN0JVnKk&feature=emb_title
... Vis mereVis mindre

112 interesseret  ·  5 deltager
Specialvisning af 'Jeanne Dielman' på Kvindernes Kampdag

Specialvisning af 'Jeanne Dielman' på Kvindernes Kampdag

mar 8, 3:00pm - mar 8, 6:35pm

Gloria BiografRådhuspladsen 59Copenhagen,1550 Kort

Kom i GLORIA og fejr Kvindernes Kampdag søndag den 8. marts, når vi viser det feministiske hovedværk ‘Jeanne Dielman’ af Chantal Akerman fra 1975. Filmen vil blive præsenteret og sat i kontekst af Anne Jerslev, professor ved Institut for Kommunikation, Sektion for Medievidenskab, Københavns Universitet. Vi lover en unik og filmhistorisk oplevelse med dette værk, som løber hele 3 timer og 21 min.

OM FILMEN
"En sjælden perle af en film", "Genialt, en uforglemmelig oplevelse", "En af 70'ernes store milepæle" skriver den svenske presse om denne unikke film, der ligesom i Sverige også først nu får premiere herhjemme til udvalgte visninger.

Der er tale om blot 24-årige Chantal Akermans ypperlige filmværk, som helt ulig nogen anden følger en midaldrende enke i sine hverdagsgøremål, mens sønnen er i skole. Indkøb, madlavning, rengøring og så det daglige herrebesøg, for at få enderne til at mødes. Lige indtil en dag det uventede indtræffer og Jeannes trygge rutiner krakelerer. I hovedrollen ses Delphine Seyrig i en fuldstændig enestående præstation.

Ved fremkomsten i 1975 kaldte Le Monde filmen for filmhistoriens første feministiske mesterværk. Andre kalder filmen "monumental" og det dækker vel egentlig meget godt: I dag funkler filmen som et hovedværk og det er blot på tide, filmen også kan nydes til en specialvisning i GLORIA.
... Vis mereVis mindre

59 interesseret  ·  2 deltager
Hent flere